Hoe de geestelijke gezondheid te behouden?

  • 12 أغسطس، 2022
  • بواسطة : admin

Op 7-8 oktober 2016 in Moskou, in het Azimut Moskou Olympic Hotel, het congres van de XXI Century Mental Health of Human. Ongeveer 600 experts uit meer dan 30 landen zullen eraan deelnemen.

Psychiaters, psychotherapeuten en psychologen, artsen en ambtenaren, experts uit verschillende gebieden zullen samenkomen om te zoeken naar manieren om de spirituele gezondheid van de mensheid te behouden en te versterken.

De voortgang van wetenschap, technologie en geneeskunde verandert niet alleen ons leven ten goede, maar creëert ook nieuwe problemen – inclusief op het gebied van geestelijke gezondheid. De toonaangevende psychotherapeuten die zullen deelnemen aan het werk van het Moskou -forum zijn hier zeker van.

Bijvoorbeeld, een dergelijke onvoorwaardelijke verovering van de beschaving als een toename van de levensverwachting brengt en Groei in de kans op het ontwikkelen van mentale en psychische stoornissen. En technologische en sociale vooruitgang leidt tot de opkomst van nieuwe aandoeningen, zoals internetverslaving of game -afhankelijkheid. Ja, en de psychotherapeuten zelf bieden niet alleen nieuwe kansen (bijvoorbeeld online consulting), maar voegt ook problemen toe.

De therapeut moet dus relaties met de cliënt buiten de therapie vermijden, inclusief het weigeren om persoonlijke informatie bekend te maken. Maar met de ontwikkeling van sociale netwerken wordt het observeren van deze regel en het weerstaan ​​van de afstand steeds moeilijker.

Het oplossen van problemen van geestelijke gezondheid vereist het combineren van inspanningen. De behoefte aan een uitgebreide, multilaterale aanpak wordt opgemerkt door de secretaris van de Association of Yoga and Psychotherapy of India (YPAI), professor Ganesh Shankar. “Veel persoonlijke aandoeningen, die vroeger ongeneeslijk waren, zijn tegenwoordig zeer goed voor de behandeling,” merkt de expert op, “met behulp van zowel nieuwe medicijnen als nieuwe psychotherapiemethoden, die ook aanzienlijke vooruitgang brachten. Tegenwoordig begrijpen we de oorzaken van veel aandoeningen veel beter en daarom kunnen we manieren vinden om ze te overwinnen met psychotherapeutische middelen. Ik geloof dat de verscheidenheid aan therapeutische benaderingen een belangrijke voorwaarde is voor ons verder succes bij het versterken van de geestelijke gezondheid van mensen ”.

Het is tijd om te handelen

Rekenen op het feit dat vooruitgang alle problemen zal oplossen zonder nieuwe te maken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen psychische stoornissen tegen 2020 worden opgenomen in de eerste vijf ziekten van de mensheid. Al vandaag zijn problemen met betrekking tot geestelijke gezondheid jaarlijks jaarlijks ongeveer 70 miljard pond (4,5% van het bbp van het land) door de Britse economie. In de Verenigde Staten bezetten psychische stoornissen en misbruik van drugs de 2e plaats onder de oorzaken van tijdelijke handicaps en 3e-AMong de redenen voor de constante handicap van de valide bevolking. In Rusland hebben volgens experts ongeveer 21 miljoen inwoners van het land psychiaters nodig, en dit is ongeveer 14% van de bevolking.

Vertegenwoordiger van de International Association of Applied Psychology en de World Council for Psychotherapy to the VN, psycholoog Judy Kurian (Judy Kuriansky) beschouwt het Congres als een belangrijke praktische stap: “Ik zeg veel in mijn werken en lezingen over wat psychologische stabiliteit is, hoe dit te bereiken, waar interne krachten te vinden zijn. Maar discussies moeten tot zaken leiden, dus ik werk samen met de VN “.

Congres in Moskou, Judy, beschouwt ook dezelfde echte zaak in Moskou, waarvan de voorbereiding actief is betrokken. “De zorg voor geestelijke gezondheid vandaag is niet minder belangrijk voor de goeden van de samenleving dan het handhaven van lichamelijke gezondheid.”.

Een andere deelnemer aan het congres, psychoanalyticus Nicole Aknin, rector van de universiteit. Sigmund Freud (Parijs, Frankrijk), vice -president van de Europese Confederatie van psychoanalytische psychotherapie, gelooft dat een meer bewuste houding ten opzichte van het leven, dat breder is en op zichzelf kan dienen als psychotherapie.

“Als we erin slagen om naar het leven te luisteren en naar wat ze ons aanbiedt

, zullen we begrijpen dat ze ons altijd evolutie biedt. En het leven zelf wordt therapie, tenzij we het natuurlijk in dit perspectief beschouwen, denkt de psychoanalyticus. – Ik noem vaak een voorbeeld van de Zuid -Afrikaanse leider Nelson Mandel, die schrijft, omdat hij in de gevangenis plotseling een vonk van sympathie ving in de ogen van zijn gevangenbewaarders, en dit gaf hem kracht. Het gebeurde op zichzelf, hij ging op dat moment niet door psychotherapie en werd gekweld door kwelling. Maar hij was in staat om het leven zelf te maken met psychotherapie “.

“Ik geloof dat we naar deze wereld zijn gekomen om te ontwikkelen, evolueren. En als we psychotherapie passeren, ontwikkelen we ons sneller, – Benadrukt Nicole Akhnin. – en dan zullen de proeven die voor ons vallen niet zo hard worden waargenomen. We zullen in staat zijn om alle gebeurtenissen in ons leven te leven als een voorstel om te veranderen, wat ze ons maakt “.

Als onderdeel van het congres, dat zal worden gehouden onder auspiciën van wie, internationale conferenties, paneldiscussies, masterklassen, forums worden gehouden Met de deelname van toonaangevende internationale experts op het gebied van psychiatrie, psychotherapie, psychologie en andere evenementen. Een verklaring op het gebied van bescherming van geestelijke gezondheid zal ook worden opgesteld, die innovatieve benaderingen en praktische aanbevelingen met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek, implementatie van experimentele programma’s, ontwikkeling van mechanismen voor het evalueren van hun effectiviteit op geavanceerde prestaties op dit gebied omvatten.

Voorzitter van het Russische organisatiecomité Igor Kagramanyan, eerste vice -minister van Volksgezondheid van Rusland, Ik ben er zeker van dat de deelnemers aan het congres elkaar kunnen horen, openlijk problemen en successen kunnen bespreken, hun krachten bundelen om samen een stap vooruit te zetten. “Dit is helemaal geen figuratieve uitdrukking”, benadrukt Igor Kagramanyan. – Achter elke dergelijke stap is de gezondheid en het goeden van miljoenen mensen die echte hulp nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we samen een oplossing kunnen vinden voor zelfs de moeilijkste problemen “.

Leave a comment

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

error: Content is protected !!
Call Now Button
×