Tizenegy fájdalom oka, amikor villog.

 • 31 مارس، 2023
 • بواسطة : admin

Tizenegy fájdalom oka, amikor villog.

Ezek némelyike orvosi ellátást igényel.

Szemfájdalom, amikor villoghat az egész szemben vagy meghatározott régiókban, például a szem sarkában vagy a szemhéjon.

Ez a cikk megvitatja a szemfájdalom lehetséges okait, amikor villog, valamint hogyan kezelik őket.

okozza a

A törmelék, például a szennyeződés vagy a homok, a szembe kerülni és fájdalmat okozva pislogásakor. Ennek ellenére sérülés vagy egészségi állapot is okozhatja.

A fájdalom okai villognak:

1. sérülés

A szem viszonylag kiszolgáltatott a károsodáshoz. Az akut trauma vagy törmelék megsértheti a szemet vagy a szemhöz, és fájdalmat okozhat, miközben villog.

A szem felületén (a szaruhártya) karcolása a sérülés általános típusa, amely könnyen előfordulhat a szem dörzsöléséből vagy megérintéséből.

A szemnek az is lehetséges, hogy a naptól az ultraibolya fénynek vagy az egyes anyagokkal való érintkezésből is megégetheti a túlzott expozíciót.

Három típusú kémiai égési sérülés fordulhat elő:

 • Alkali -égési sérülések: Ezek a legsúlyosabb égési típusok, és gyakran az ammóniát tartalmazó tisztítószerek, az ammóniát tartalmazó termékek, maró szóda vagy mész.
 • sav -égési sérülések: Ezek nem olyan súlyosak, mint az alkáli égési sérülések, és ecet vagy bizonyos típusú lengyelek okozhatják, amelyek hidrofluorinsavat tartalmaznak.
 • Irritálók: Az irritálószerek ritkán károsítják a szemet, de kényelmetlenek lehetnek. Ezeket mosószerek vagy borspermet okozhatják.

2. Konjunktivitis

A kötőhártya -gyulladás a tiszta membrán gyulladására utal, amely a szemet és a szemhéj alját lefedi.

Az erek duzzadhatnak, így a szem fehér részei vörösre és fájnak.

Az állapotot fertőzések vagy allergiák, például szénanáther vagy kedvtelésből tartott allergia okozza. A fertőzés által okozott kötőhártya -gyulladás fertőző.

3. Stye

A stye akkor van, amikor a szempilla tüszők vagy olajmirigyek a szemhéjon megfertőződnek. Duzzad a szemhéjon, ami fájdalmat okozhat villogásakor.

Miközben maga a Stye nem fertőző, a baktériumok, amelyek ezt okozották, továbbadhatják egy másik személynek.

A legtöbb stílust olyan baktériumok okozzák, mint például a Staphylococcus aureus („Staph” fertőzés), amely szoros érintkezés útján elterjedhet másokra.

4. Képcsatorna -fertőzés

A könnycsatorna baktériumokkal megfertőződhet, ha azt a szemben lévő törmelék blokkolja. Ez fájdalmat okozhat a szem sarkában, amikor villog.

5. A blepharitis

A blepharitis olyan állapot, amikor a felső vagy alsó szemhéj szélei gyulladnak. A szemhéjak fájóvá válhatnak, és pislogásakor fájdalmat okozhatnak.

Az állapotot baktériumok, blokkolt mirigy vagy bizonyos bőrbetegségek, például seborrheikus dermatitis okozhatja.

6. szaruhártya fekély

A szaruhártya fekély egy nyitott fájó, amely a szem felületén alakul ki. Általában egy fertőzés eredményeként fordulnak elő, de sérülésekből is kialakulhatnak, például karcolás vagy égés.

7. Sinusitis

A sinusok kis üregek a szem és az orr körül. A sinusitis akkor fordul elő, amikor a sinusok gyulladnak, általában vírusfertőzés miatt.

Ez fájdalmat okozhat pislogás közben, valamint elzáródott orr, arc érzékenysége, fejfájás és más influenza-szerű tünetek.

8. Optikus neuritis

optikai neuritis akkor fordul elő, amikor a látóideg gyullad, megzavarva a szem és az agy közötti vizuális információk átvitelét.

Ez a gyulladás fájdalmat okozhat, amikor a szem vagy a szemhéj mozog.

Ideiglenes látásvesztést és nehézségeket okozhat a színek megfelelő látása.

9. Száraz szem szindróma

Száraz szem szindróma, más néven száraz szembetegség, olyan állapot, amikor a könnyek termelése megszakad. Ez miatt a szemek kiszáradnak és irritálódnak. Lehet, hogy pislogás közben fájdalomforrás.

10. Graves -betegség

A Graves -betegség egy autoimmun állapot, amely miatt a pajzsmirigy túltermelése az antitestek túltermelését, amelyek tévesen támadják meg a testet. Ezt is hyperthyreosisnak vagy hiperaktív pajzsmirigynek is nevezik.

Gyulladást okozhat a szemben és annak környékén, ami fájdalmat okozhat pislogás közben.

Egyéb tünetek közé tartozik a szorongás, a hiperaktivitás, a viszketés, a hangulati ingadozások, az alvás problémái és a tartós szomjúság.

11. Keratitis

A keratitis a szaruhártya vagy egy vírus által okozott szaruhártya fertőzésére utal. Ez a fertőzés fájdalmat, szemcsés vagy homokos érzést okozhat a szemben, és fényérzékenységet okozhat.

kezelések

A fájdalom kezelése A villogás okától függően változhat:

sérülések

A szemcseppek felhasználhatók a kellemetlenség enyhítésére. vagy megakadályozzák a fertőzéseket.

A napszemüveg használatával és az ultraibolya fény elkerülésével egy flash -égést kell védeni a további károktól. Bizonyos esetekben szemfoltra lehet szükség a szem védelme és a gyógyulás lehetővé tétele érdekében.

gyógyszerek is felhasználhatók a fájdalom csökkentésére, a fertőzés megelőzésére vagy a szemizmok ellazítására.

Kémiai égési esetek esetén az érintett szemet azonnal steril sóoldat vagy hideg víz felhasználásával kell öblíteni. A súlyos égési sérülések orvosi kezelést igényelnek, és akár műtétre is szükség lehet.

kötőhártya -gyulladás

kötőhártya -gyulladást otthon lehet kezelni:

 • Az allergén vagy anyag elkerülése, amely kiváltotta a feltételt
 • A szemek megérintése vagy dörzsölése
 • Hűvös kompritációval az irritáció enyhítésére
 • A kontaktlencsék eltávolítása, amíg a tünetek teljesen eltűnnek
 • A szemek és a kezek tiszta tartása
 • A kenő szemcseppek szedése segíthet csökkenteni a tünetek csökkentését

Bizonyos esetekben gyógyszeres kezelésre lehet szükség a súlyos tünetek csökkentése vagy a gyorsabb enyhítés biztosítása érdekében.

stye

A stye általában otthon kezelhető, naponta többször is meleg kompresszióval, hogy csökkentse a duzzanatot.

Az embereknek kerülniük kell a smink viselését a stye körül vagy a kontaktlencsék használatával, amíg a stye teljesen meg nem gyógyul.

Ha a stye néhány nap elteltével nem reagál az otthoni kezelésre, orvosi ellátásra lehet szükség.

Képcsatorna -fertőzés

Kötéscsatorna -fertőzéseket általában antibiotikumok alkalmazásával kezelnek. A szemcseppeket is fel lehet írni a tünetek csökkentése érdekében. Ritka esetekben műtétre lehet szükség.

Blepharitis

Nem lehet gyógyítani a blepharitist, de a tüneteket a következőkkel lehet kezelni:

 • A szemhéjak tiszta tartása. Ez magában foglalhatja a szemhéj -súrolók és a szemhéj tisztítószerek használatát.
 • Használjon meleg kompressziót 5-10 percig, hogy segítse a bőr lágyítását és a kéreg eltávolítását.
 • Finoman masszírozza a szemhéjakat, hogy segítsen az olaj szekréciójában.

Súlyosabb esetekben antibiotikumokra lehet szükség.

szaruhártya fekély

A szaruhártya fekélyeket általában antibiotikumok, gombaellenes vagy antivirális gyógyszerek alkalmazásával kezelik. A hűvös kompresszió használata és a szem dörzsölése vagy megérintése segít csökkenteni a tünetek csökkentését. A súlyos esetek műtétet igényelhetnek.

Sinusitis

A sinusitis sok esetét otthon lehet kezelni. Egy személy csökkentheti a tüneteket:

 • A terület meleg kompresszióját használja a területen 5-10 percig, naponta többször
 • A tőzsdén kapható fájdalomcsillapítók vétele, mint például az ibuprofen
 • Légzés a gőzben
 • Nazális sóoldat használata
 • Pihenve és hidratált maradva /h3>

  Az optikai neuritis sok esete nem igényel orvosi kezelést, és önmagában gyógyul. A tartós eseteket azonban szteroidok felhasználásával lehet kezelni a gyulladás csökkentése érdekében. A szteroidokat injekciókkal vagy tablettákkal lehet megadni.

  Száraz szem szindróma

  A száraz szem szindróma általában vény nélkül kapható szemcseppekkel és gyulladásgátló gyógyszerekkel kezelhető. A

  életmód -változások szintén hasznosak lehetnek, például a képernyőidő csökkentése, a hidratált állapotban tartás és a koffeinfogyasztás korlátozása. Súlyosabb esetekben műtétre lehet szükség.

  Graves -betegség

  A pajzsmirigyhormonszintek csökkenthetők antithyreoid gyógyszerek vagy radioaktív jódterápia alkalmazásával. Ezt műtét alkalmazásával is el lehet érni, de a műtétet általában csak a fiatalabb jelölteknek kínálják.

  Keratitis

  A keratitis enyhe eseteit antibakteriális szemcseppekkel kezeljük. Súlyosabb esetekben az antibiotikum -gyógyszerek megkövetelhetik a fertőzés elleni küzdelmet. Ritka esetekben műtétre lehet szükség.

  mikor kell orvoshoz fordulni

  A legtöbb szemfájdalom esetén a villogást otthon egyszerű gyógymódokkal lehet kezelni, például meleg kompressziók használatát és az irritánsok elkerülését.

  A további tünetekkel küzdő embereknek azonban orvosnak kell lennie, mivel a szemfájdalom egyes okai tartós látásvesztést okozhatnak, ha kezeletlen marad.

  Az orvosi ellátást igénylő tünetek a következők:

  • A látás elvesztése
  • Látási zavarok, például villogó lámpák
  • Súlyos Fejfájás
  • Fájdalom mélyen a szemben
  • A fény érzékenysége
  • A szem súlyos vörössége

  Az orvosnak látnia kell Bármely súlyos tünet azonnal, így kialakíthatják a legjobb kezelési módot.

  • Száraz szem
  • A szem egészsége/vaksága

  Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézményekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

  szerkesztői politika elolvasásával.

error: Content is protected !!
Call Now Button
×