Međutim, crvena sorta ima više anthocijaninskih pigmenata.

  • 26 مارس، 2023
  • بواسطة : admin

Međutim, crvena sorta ima više anthocijaninskih pigmenata.

Mlade biljke Komatsuna osjetljive su na vruća ljeta i stoga sjemenke sijanja u kasno proljeće nakon posljednjeg smrzavanja ili ranog jeseni za najbolje rezultate. Berba se može obaviti za 10-15 dana za mikrozelene; 30-50 dana punih zrelih zelenila. Općenito, poljoprivrednici beru listove i mlade stabljike kada je biljka visoka oko 8-10 centimetara.

Svježi listovi Komatsuna opisani su kao široki, ovalni, glatki, duboko zeleni s ravnom površinom i mogu imati glatke rubove, ovisno o glatkim rubovima, ovisno na vrsti kultivare.

Hibridi hladne sezone su kultivari:-

Tradicionalna Komatsuna.

Green Boy Variety: Ova blaga -Kultivar s flumatiziranim ima nježni duboko zeleni lišće, čvrste peteljke. Japanski uzgajivači to preferiraju zbog svoje hladne tolerancije i mogu se uzgajati tijekom cijele godine u hladnim područjima.

Međutim, neke od hibridnih sorti Komatsuna koje toleriraju vruća ljeta uključuju:-

Red Leaf Komatsuna: Odličan je izbor za zelje za dječji list. Može se koristiti i za mikrozelene. Bojanje lišća je izrazito- Purpurno-crveno na vrhu i zeleno s crvenim venama ispod. Nježni listovi su okrugli i relativno ravni, jednoliko raste od svijetlo zelenih uspravnih stabljika i zadržat će svoju duboku ljubičastu boju u kuhanju.

Summer Fest Hybrid: Ovaj popularni tradicionalni japanski hibrid Komatsuna hibrid posebno je prikladan za ljetne usjeve i visoku toleranciju na više bolesti. Ima sjajne, debele tamnozelene lišće i uspravna navika rastuća.

sensai: ovo brzo rastuće povrće hibrid je kupusa i komatsuna. Ima slatki okus kupusa i nježnost Komatsuna. Sensai je toplinski tolerantan i dobro raste u različitim klimama tijekom cijele godine.

Komatsuna Health Benefits

Komatsuna Listovi i stabljike skladište su brojnih fitonhranjivih sastojaka koji imaju svojstva promotivnih i bolesti u zdravstvu.

vrlo je malo kalorija (22 kalorije na 100 g sirovog lišća) i masti. Unatoč tome, njegovi tamnozeleni listovi nose puno antioksidanata, vitamina i minerala.

Komattussko zelenilo je dobar izvor prehrambenih vlakana. Studije sugeriraju da dovoljna količina topljivih i netopljivih vlakana u prehrani pomaže u kontroli razine kolesterola miješanjem njegove apsorpcije u crijevima. Dijeta bogata vlaknima također olakšava pokrete glatkih crijeva, a time i zatvor također nudi određenu zaštitu od hemoroida i karcinoma debelog crijeva.

Komatsuna su bogat izvor antioksidanata poput flavonoida, indolesa, sulforafana, karotena, karotena , lutein i zeaksantin. Indoles, uglavnom di-indolil-metan (dim) i sulforafane, dokazali su koristi protiv karcinoma prostate, dojke, debelog crijeva i jajnika zahvaljujući inhibiciji rasta raka i stanicama raka, citotoksični učinci na stanice raka.

Svježe lišće izvrsni su izvori folata i piridoksina. 3,5 oz (100 g) sirova Komatsuna nosi 159 µg ili 40% dnevno preporučene razine folata. Folates u prehrani pomažu poboljšati anemiju i igrati ulogu u prevenciji oštećenja neuronske cijevi kod novorođenih beba.

Zeleni su također umjereni izvori druge B-kompleksne skupine vitamina poput, tiamina, Riboflavin, niacin, pantotenska kiselina itd. Mnogi od njih pale glavnu ulogu kofaktosa u metabolizmu supstrata unutar ljudskog tijela prostaline sastav posjetite ovu web stranicu.

Svježi japanski lišće senfa izvrsni su izvori vitamina-C. 3,5 oz (100 g) svježi listovi osiguravaju 130 mg ili oko 144% RDA. Vitamin-C (askorbinska kiselina) moćan je prirodni antioksidans koji nudi zaštitu od ozljeda slobodnih radikala i virusnih infekcija nalik gripi.

lišće Komatsuna također su nevjerojatni izvori vitamina-A (osigurati 9900 IU ili 330% ili 330% ili 330% ili 330% ili 330% ili 330% ili 330% od RDA po 3,5 oz (100 g). Vitamin-A je bitna hranjiva sastojka potrebna za održavanje zdrave sluznice, kose i kože. Konzumiranje prirodne hrane bogate flavonoidima pomaže u zaštiti od karcinoma pluća i usne šupljine.

Zeleni su izvrsni izvori vitamina-K. Vitamin-K ima potencijalnu ulogu u funkciji izgradnje koštane mase promičući osteoblastičnu aktivnost u kosti. Također ima utvrđenu ulogu u Alzheimerovoj bolesti, ograničavajući oštećenje neurona U njihovom mozgu.

Svježi Komatsuna izvrstan je izvor nekoliko esencijalnih minerala poput kalcija 210 mg (21% RDA), željeza (19% RDA), magnezija, kalija, cinka, selena i mangana ( 18% RDA).

Poznato je redovito konzumiranje Komatsuna u prehrani ENT artritis, osteoporoza, anemija nedostatka željeza i za koje se vjeruje da nudi zaštitu od kardiovaskularnih bolesti, astme i karcinoma debelog crijeva i prostate.

Pogledajte u nastavku tablicu u dubinskoj analizi hranjivih sastojaka:

Komatsuna (Brassica rapa var. perviridis.), svježi, sirovi, vrijednosti/100 g. (Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) .Priplenustrični vrijednost RDAEnergy22 kcal1%ugljikohidrata3,9 G3%proteina2,2 G4%Ukupni masti0,3 G1,5%kolesterol0 MG0%dijetalna vlakana Mg4%Vitamins159 µg. 4 Pantotenska kiselina0,178 mg 3,5%piridoksin0,153 mg12%riboflavin0,093 mg7%tiamina0,068 mg7%vitamin A9900 IU330%MGCPESSODODODIUMS %Iron1,5 mg19%magnezij11 Mg3%mangan0,407 mg18%selenij0,8 µg1,5%cinc0,17 mg 1,5%

Odabir i skladištenje

Komattuna može biti zatajena u bilo kojoj fazi- iz mikrogreensa do cvjetnih vrhova. Dok su mladi, listovi imaju blagi okus i pripremaju se poput špinata. Kako biljka raste, stabljike postaju čvršće, a okus postaje jači i topliji, pa stoga zahtijeva duže vrijeme kuhanja.

Na tržištu potražite svježe zelenilo koje sadrži hrskave, tamnozelene lišće. Izbjegavajte lišće, pjegavi ili obojeni listovi.

kod kuće, držite lišće u hladnjaku ubrzo nakon kupnje, dok su se ubrzo zadržali na sobnoj temperaturi.

Iako ih se može pohraniti Za do 3 dana u hladnom skladištu, svježe Komattuna zelenilo treba koristiti što je prije moguće kako bi se dobili prednosti.

Metode za pripremu i posluživanje

Komatsuna je popularno povrće zelenog lista u povrću u zelenom listu u Japanska prehrana. Svježi lišće, cvjetni pupoljci i stabljike koriste se u raznim kuhinjama po cijeloj Istočnoj Aziji.

Prije kuhanja temeljito operite lišće u čistoj tekućoj vodi kako biste uklonili pijesak

rljavštinu, a zatim isperite u slanoj vodi oko 30 minuta za uklanjanje ostataka insekticida. Urežite debele petiole i stabljike.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

Pržena riža s jajima i komatsuna. Ljubaznošću: kakei.r

Svježe nježno japansko senf-spinach zelenilo jede se sirovo ili kao salata ili uživa u sočici.

Pripremite se Jednostavna pržena riža s jajima i japanskim špinatom od senfa (小 松菜 の の 炒飯 炒飯 炒飯 炒飯 炒飯 炒飯 炒飯).

U Japanu zreli listovi Komatsuna kuhaju se sami ili pomiješaju s drugim zelenilom poput špinata u Ohitashiju. Kuhano zelje začinjeno sušenim bonito pahuljicama, sezamovim sjemenkama i bujonom sojinog umaka kao preljev za okus i ukroćujući oštar, paprikastog okusa.

Upotreba u dashi-s-s-izmiješanjima s piletinom, gljivama i nasjeckanom zelenom Luk.

Komatsuna se može zamijeniti Napa (kineskim) kupusom za više aromatiziranu verziju Kimcheeja.

sigurnosni profil

Regaliranje ostataka japanskog špinata može uzrokuju pretvorbu nitrata u nitrite i nitrozamine određenim bakterijama koje uspijevaju na pripremljenoj hrani bogate nitratom, poput Komatsuna, špinata i mnogih drugih zelenih povrća. Ovi otrovni spojevi mogu se pokazati štetnim za zdravlje.

fitati i prehrambena vlakna prisutna u Komattuni mogu ometati bioraspoloživost željeza, kalcija i magnezija.

Komatsuna, kao obitelj Brassica Povrće, sadrži oksalnu kiselinu, prirodnu tvar koja se nalazi u nekom povrću koja se može kristalizirati kao oksalatno kamenje u mokraćnom putu kod nekih ljudi. Osobe s poznatim kamenjem mokraćnog sustava oksalata savjetuje se da izbjegavaju jesti povrće pripadaju obitelji Brassica. Stoga je odgovarajući unos vode neophodan za održavanje normalnog izlaza urina.

Komatsuna također može sadržavati goitrogene koji mogu ometati proizvodnju hormona štitnjače i mogu uzrokovati nedostatak hormona tiroksina kod pojedinaca s disfunkcijom štitnjače.

(medicinski odricanje od odgovornosti: Informacijski i referentni vodiči na ovoj web stranici namijenjeni su isključivo općim informacijama čitatelja. Ne smije se koristiti za dijagnosticiranje zdravstvenih problema ili u svrhu liječenja. To nije zamjena za medicinsku skrb od strane licenciranog i kvalificiranog zdravstvenog radnika. Molimo vas da se obratite svom pružatelju zdravstvene zaštite za bilo koji savjet o lijekovima.)

Također biste mogli čitati ≻≻

≺≺ Mizuna Prehrambene činjenice.

≺≺ Broccoli Rabe Health Prednosti.

≺≺ Kineska brokula (Gai LAN) Zdravstvene koristi.

≺≺ Komatsuna Health Benefits .

≺≺ Zdravstvene koristi od senfa-zelene boje.

≺≺ Natrag na povrće iz Komatsuna. Posjetite ovdje za impresivan popis povrća s potpunim ilustracijama njihovih prehrambenih činjenica i zdravstvenih koristi.

≺≺ Natrag na početnu stranicu.

Daljnje čitanje :

Pogledajte Stranicu Stranica s podacima o karcinomu Medicinskog fakulteta Stanford-a da biste smanjili rizik od raka (veza se otvara u novom prozoru).

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih tvari.

sjeme Kitazawa Tvrtka (Link se otvara u novom prozoru).

Specijalni proizvodi (veza se otvara u novom prozoru).

tamarillo prehrambene činjenice

sočne, slatko i limunske, tamarillo Ili je stablo rajčice malo voće u obliku ovalnog oblika. Usko je povezan s drugim članovima povrća i voća Solanaceae, poput rajčice, patlidžana, tomatilla, tlačice i čili paprike.

Neki od uobičajenih imena uključuju Tomate de Arbol (španjolski), tomate de arvore ( Brazil, Portuguese), and tree tomato (English).Scientific name: Solanum betaceum (Cyphomandra betacea).

< TD> Tamarillo (Cyphomnadra Betecea). Ljubaznošću: Mmmavocado.

Smatra se da su rajčice stabala nastale iz polutropske Anda Anda Andsove šume Brazila i Perua. Uzgajaju se na komercijalnoj ljestvici u velikim voćnjacima u sjevernim dijelovima Novog Zelanda i izvozi se u zemlje SAD-a, Australije, Japana i Europske unije.

Tamarillo je grm ili stablo male veličine doseže oko 5- Visina 15 stopa s dlakavim stabljikama i granama. Njegovi zimzeleni listovi su širi nego u rajčici. Dobro uzgojena biljka nosi male mesnate blijedo-ružičaste atraktivne cvjetove u prvoj godini plantaže. Međutim, plod se općenito obeshrabruje sve dok ne dosegne drugu ili treću godinu.

tamarillo voće ima ovalni oblik s glatkom, sjajnom kožom i može biti različitih boja, ovisno o vrsti sorte. Crveni tamarillos češći su od narančasto-žutih sorti. Potpuno zrelo voće ima ovalnu, oko 6-8 cm ulazne i 4-6 cm širine, teži oko 100 grama.

Iznutra, rez se čini sličan onome od rajčice od šljive. Meso je sočno, duboko, slatko, ali tanko, aromatično, ispunjeno mnogim sitnim, ravnim sjemenkama nalik na diskove koje su nešto veće nego u rajčici.

Zdravstvene prednosti Tamarillosa

Tamarillos je jedno od vrlo niskokaloričnih voća. 100 g svježeg voća sadrži samo 31 kalorija. Sadrže nešto više kalorija, masti i proteina od rajčice. (100 g rajčica ima 18 kalorija). Ipak, oni imaju dobre količine biljnih hranjivih sastojaka koji su se bavili zdravljem, poput prehrambenih vlakana (3,3 mg ili 9% RDA), minerala, antioksidanata i vitamina.

kiseli okus (kiselost) stabala rajčice uglavnom dolazi iz limunske kiseline. Druga važna kiselina u njima je jabučna kiselina.

ORAC vrijednost (antioksidansna čvrstoća) od 100 g svježeg tamarillosa je 1659 TE (Trolox ekvivalenti). Njihova antioksidacijska vrijednost prvenstveno izvedena iz spojeva poli-fenolnih, flavonola i antocijanidina. Neki od tih fitokemikalija uključuju klorogenu kiselinu, kaempferol i pigmente antocijanina, poput cijanidin glikozida, posebno koncentriranih u njihovoj koži. Znanstvene studije sugeriraju da klorogena kiselina pomaže u smanjenju razine šećera u krvi kod dijabetes melitusa tipa II.

žuta i zlatna sorta Tamarillo sadrži više vitamina-A i karotena nego crvene sorte. Međutim, crvena sorta ima više antocijaninskih pigmenata. Osim toga, žuti tamarillos izvrstan je izvor karotena i ksantina. Ovi spojevi posjeduju antioksidacijska svojstva i, zajedno s vitaminom-A, ključni su za dobro vizualno zdravlje. Nadalje, vitamin-A je također potreban za održavanje integriteta sluznice i kože. Konzumiranje prirodnog povrća i voća bogate flavonoidima pomaže u zaštiti od karcinoma pluća i usne šupljine.

stablo rajčica rajčica je skroman izvor vitamina B-kompleksa poput tiamina, riboflavina i piridoksina (vitamin B-6) . Zajedno, ovi vitamini pomažu kao kofaktori za enzime u metabolizmu kao i u različitim sintetičkim funkcijama unutar tijela.

Oni su doista vrlo dobar izvor elektrolita, kalija. 100 g svježeg voća ima 321 mg ili 7% ovog minerala. Kalij je važna komponenta staničnih i tjelesnih tekućina koja pomaže u kontroli otkucaja srca i krvnog tlaka, čime se suprotstavlja lošim utjecajima natrija. Također, voće sadrži nekoliko minerala kao što su bakar, mangan, magnezij, fosfor, cink i željezo.

Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

tamarillos (Cyphomnadra betacea), crvena, svježa, mesna i sjemenke, sirove. Vrijednost prehrane na 100 g. (Izvor: PDF-novo Zelandski sastav hrane baza podataka (Athar i sur. 2003).) PrincipantriendVerecent RDAEnergy31 kcal1,5%ugljikohidrata 3,8 G3%Protein2 G4%Ukupni masti0,36 G1,5%Cholesterol0000% mg0%prehrambena vlakna3,3 g9%vitaminis4 µg1%niacin0.271 mg1.5%piridoksin0,198 mg15%tiamina0,043 mg3.5%vitamina A630 IU (189.17 mg) 21%vitamina C29,0 MG) %ELECTROLITESSODIUM1.44 MGSEKEKCIJA I SJEŠVE

Odjeljci voća Tamarillo.

Sezona Tamarillo započinje na Novom Zelandu od svibnja do listopada. Odaberite dobro razvijene, svijetle, jednolične boje, zrele i spremni za jelo voće.Tamarillos su dostupni u nekoliko atraktivnih boja narančaste, zlatno žute, duboko crvene, maroon itd. Potražite zdravu stabljiku. Izbjegavajte, obrubljeno, oštećeno i modrice.

Kod kuće zreli voće može ostati dobro do 5-7 dana i unutar hladnjaka do 10 dana.

Priprema i metode posluživanja

Sirovi, zreli voće može se jesti s kore. Međutim, njegova je koža gorka u ukusu (uglavnom zbog pigmenata cijanidin antocijanina), a mnogi će možda htjeti izbjeći jesti.

kod kuće, operite ih u hladnoj vodi i suše se mekom krpom. Uklonite stabljiku. Općenito, voće je izrezano na pola, a njegovo slatko, sočno meso izrezano žličicom.

Njegova se koža može oguliti i odbaciti na sličan način kao u rajčici. Isperite voće u vrućoj vodi 2-3 minute i odmah ga ohladite uranjanjem u hladnu vodu. Zatim pomoću noža napravite mali nadimak na površini i nježno ogulite prstima.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

tamarillo kriške koje se koriste u ukrašavanju voćnih/zelenih salata.

Njegove kriške poslužile su kao preljevi na kolačima, sladoledima, sendvičima itd.

Njegova sočna pulpa može se očistiti i pomiješati kako bi se pripremili smoothie, umak, salsa, džemovi, itd. < /P>

Sigurnosni profil

Intolerancija na voće tamarillo je rijedak događaj i može se pojaviti zbog unakrsnih alergijskih situacija prema drugim solanaceaecomonerima poput patlidžana, rajčice, tomatilla itd. (MedicalDisClaimer).

≺≺ Natrag na plodove iz Tamarilla. Posjetite ovdje za impresivan popis svih sorti voća s potpunim ilustracijama svojih činjenica o prehrani i zdravstvenih koristi.

≺≺ Natrag na početnu stranicu.

Contents

error: Content is protected !!
Call Now Button
×