6 A legjobb online terápiás programok a gyerekeknek 2022 -ben

 • 31 مارس، 2023
 • بواسطة : admin

6 A legjobb online terápiás programok a gyerekeknek 2022 -ben

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A mentális egészségi állapotok befolyásolhatják a gyermekek érzelmeik kezelését, viselkedését és tanulását. A terápia különféle kérdésekben segíthet számukra.

Ez a cikk néhány különféle típusú gyermekterápiát és gyermeketerápiás technikát foglal magában, hogyan lehet tudni, hogy egy gyermeknek szüksége van -e terápiára, hogyan lehet magyarázni a gyermeket, hogyan lehet megtalálni a gyermekterapeutát, a gyermektisztikai költségeket és a lehetőségeket , és több.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikk írója nem próbálta meg ezeket a szolgáltatásokat. Az itt bemutatott összes információ tisztán kutatási alapú.

A gyermekterápia típusai

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok szerint (CDC), az Egyesült Államokban a 2–8 éves korban 1 -ből 1 diagnosztizált mentális, fejlődési vagy viselkedési rendellenesség.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban elmagyarázza, hogy bár a gyermekek és a tinédzserek 10% -ának van mentális állapota, a legtöbb nem keres segítséget vagy támogató szolgáltatásokat.

Különböző típusú gyermekterápia létezik olyan elméletek alapján, amelyek eltérő feltételezéseket tartalmaznak az emberekről, a viselkedésről, a fejlődésről és a tanulásról. Az alábbi szakaszok ezek közül néhányat részletesebben tárgyalnak.

pszichodinamikai terápia

A pszichodinamikai elmélet azt állítja, hogy a viselkedés tudattalan gondolatokban gyökerezik.

Az ilyen típusú terápiával a terapeuta feltárja az öntudatlan és az ember viselkedése közötti kapcsolatot. Ez magában foglalja az ismétlődő gondolkodási és viselkedési mintákat, amelyeket esetleg kifejleszthetnek a szorongó helyzetek kezelése érdekében.

A pszichodinamikai terápia célja az, hogy ösztönözze az embert, hogy dolgozzon fel és szerezzen betekintést tapasztalataikba és érzelmeikbe.

viselkedési terápia

A viselkedéselmélet azt állítja, hogy minden viselkedést megtanulnak, és ezért módosíthatók. Azt sugallja, hogy ha a nemkívánatos viselkedést vagy gondolatokat jutalmazzák, ez megerősíti a viselkedést.

A viselkedési terapeuta ösztönzi és jutalmazza az új viselkedést, miközben csökkenti a nemkívánatosokat.

kognitív terápia

A kognitív terápia azon a hiten alapul, hogy a helyzetek vagy események a torz gondolkodást aktiválják, és rosszul adaptív viselkedést és negatív érzelmeket eredményeznek.

A kognitív terapeuta célja, hogy egy személyt megvizsgáljon és kezelje rosszindulatú gondolataikat és viselkedésüket, hogy segítsék őket a cél elérésében.

humanista terápia

humanista terápia, vagy személyközpontú terápia az embert a legjobb erőforrásnak tekinti a megértésben.

Ezzel a megközelítéssel a terapeuta támogató szerepet játszik. Érzelmileg és pszichológiailag biztonságos környezetet biztosítanak, és felhívják az embert, hogy dolgozzák fel tapasztalataikat, és gondolkodjanak el arról, hogy ezek hogyan befolyásolták önértékelésüket.

Tudjon meg többet a különféle terápiákról itt.

Különböző gyermekterápiás technikák

A terapeuták különféle terápiás technikákat alkalmaznak az egyes gyermekek és családi igényeire jellemző kérdések kezelésére. A terápiás technika függhet a probléma természetétől, a gyermek életkorától és más tényezőktől.

Az alábbi szakaszok részletesebben nézik meg néhány gyermektisztikai technikát.

A szülő-gyermek interakciós terápia

A szülő-gyermek interakciós terápia (PCIT) segíti a szülőket a gyermekkel való interakcióban és viselkedésük kezelésében. Javíthatja a szülő-gyermek kötvényt is. A PCIT segítségével a szülők egy fülhallgatón keresztül kapnak pillanatnyi edzést a terapeutától.

A 2017. évi metaanalízis azt sugallja, hogy a PCIT szignifikánsan csökkenti a szülői és a gyermekekkel kapcsolatos stresszt, függetlenül a munkamenet hosszától, helyétől és kiadásától.

Gyermek-központú játékterápia

A gyermek-központú játékterápia (CCPT) játék-alapú beavatkozás. A játszószobát biztonságos helyként használja fel, hogy a gyermekek szimbólumok és játék révén segítsék a gyermekeket. A tanácsadási kapcsolat támogathatja a gyógyulást és a pozitív változásokat, csökkentheti a negatív viselkedést és javíthatja az általános működést. A

CCPT -terápia lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy felfedezzék a játékokat és a játékkörnyezetet, lehetővé téve számukra a saját gyógyulásukat.

kognitív viselkedési terápia

A kognitív viselkedésterápiában (CBT) a terapeuták megtanítják a gyermekeket, hogy a gondolatok hogyan okoznak olyan érzéseket, amelyek befolyásolják a viselkedést. Segítik a gyermekeket a torz és káros gondolkodási minták azonosításában, és helyettesítik azokat megfelelőbbéik, hogy javítsák hangulatukat és viselkedésüket.

A trauma-központú CBT a CBT speciális formája. Segít a gyermekeknek megbirkózni a traumatikus tapasztalatokkal.

Egy 2020-as klinikai vizsgálat megállapította, hogy a trauma-központú CBT csökkentette a szülő halála által okozott poszt-traumás stresszt. Hasonlóképpen, egy 2021 -es vizsgálat megállapította, hogy a CBT hatékonyan kezeli a gyermekek és tinédzserek hosszabb gyászbetegségét.

dialektikus viselkedési terápia

A dialektikus viselkedésterápia (DBT) a viselkedési terápia egyik formája a magas kockázatú eseteknél, például az öngyilkossági gondolatokkal rendelkező tinédzserek. Az egyéni és a csoportos ülések kombinációját és további coaching -hívásokkal való kombinációját használja, hogy megtanítsa az embereknek a konfliktusok és a szélsőséges érzelmek kezeléséhez szükséges megküzdési stratégiákat és készségeket.

A DBT tanítja az interperszonális hatékonyságot, az éberséget, a szorongás tolerancia készségeit és az érzelmi szabályozási készségeket.

Alkalmazott viselkedési elemzés

Az alkalmazott viselkedési elemzés az autista gyermekek számára a terápia jól ismert korai formája. A kívánatos viselkedés jutalmazására összpontosít, hogy növelje a gyakoriságukat és minimalizálja a kevésbé elfogadható viselkedést.

Tanítja a viselkedést a valós életben, és foglalkozik a tanulással, az öngazdálkodással és a kommunikációval.

Play Therapy

A Play Therapy -ban a terapeuta játékokat, rajzokat, blokkokat, bábokat és művészetet használ a témák vagy minták azonosításához és azonosításához, valamint betekintést nyerve a gyermek kérdéseibe.

A 2020-as szisztematikus áttekintés azt sugallja, hogy a játékterápia javítja a viselkedést és a hozzáállást, és csökkenti a gyermekek műtét utáni fájdalmát.

Csoportos terápia

Csoportos terápia társ -interakciót és csoportos dinamikát használ a készségek javítására és a megcélzott viselkedés megcélzására, a csoporttípustól függően. Egy vagy több terapeuta vezethet csoportos terápiás foglalkozást.

egy 2020-as tanulmány, amelyben az elvált szülők 30 gyermeke vett részt, azt találta, hogy a csoportterápia segített számukra az önellenőrzési stratégiájuk és az ellenálló képesség javításában.

Családterápia

A családi terápia célja a család interakciós és kommunikációs mintáinak megértése. Arra is törekszik, hogy támogatást és oktatást nyújtson a család pozitív működésének elősegítése érdekében.

Mikor kell egy gyermeknek terápiára?

Bár az alkalmi tantrumok és kitörések sok gyermeknél normálisak, a gyermek viselkedésének tartós vagy hirtelen változásai azt jelezhetik, hogy szükség van egy mentálhigiénés szakember meglátogatására.

Egy gyermeknek szüksége lehet terápiára, ha tapasztalják:

 • A dacoló viselkedés ismételt megjelenítése
 • Problémák az élet különböző területein, például a család, a kapcsolatok , vagy tudósok
 • Túlzott aggodalom
 • Tartós szomorúság
 • Alacsony energiaszint
 • Koncentráció hiánya
 • Változások étvágyukban
 • Hirtelen változás vagy érdeklődés elvesztése a korábban értékelt hobbi vagy érdekek iránt
 • Az önkárosodás gondolatai
 • Társadalmi visszavonás
 • Az alvási mintázat megváltozása
 • A személyes higiénia hiánya
 • Fizikai panaszok, amelyeknek nincs oka, vagy nem reagálnak a kezelésre

Fiatalabb gyermekeknél , a mentálhigiénés szakember látogatásának szükségességét jelző magatartás nem lehet olyan könnyű felismerni. Ezek azonban magukban foglalhatják:

 • ragaszkodás
 • Szétválasztási szorongás
 • ágynemű
 • Túlzott félelem
 • Agitáció és ingerlékenység

A terápia magyarázata gyermeknek

A szülőnek vagy gondozónak meg kell próbálnia magyarázni a terápiát egy gyermeknek életkornak megfelelő módon. Például előfordulhat, hogy több információt nyújthatnak a gyermek életkorától és a megértési képességétől függően.

A szülők és gondozók a terapeutákat „érzések orvosként” írják le a fiatalabb gyermekek számára.

Ha szándékoznak részt venni a folyamatban, akkor megoszthatják azt is, hogy a terápia segíthet nekik kommunikálni, játszani és jobban megérteni egymást.

idősebb gyermekekkel és tinédzserekkel a szülők és a gondozók bevonhatják őket a döntéshozatali folyamatba. A döntések között lehet a klinika, a terapeuta és az ütemterv kiválasztása.

Hogyan lehet megtalálni a gyermekterapeutát

A szülők és gondozók kérhetik gyermekorvosukat. Ha a gyermek iskolában van, az iskolai szociális munkás vagy tanácsadó ajánlásokat is nyújthat.

A szülők és az ápolók olyan weboldal -könyvtárakat is kereshetnek, amelyek felsorolják a pszichológusokat állam és specialitás szerint. Néhány példa a következők:

 • American Psychological Association
 • Az Egyesült Államok Egészségügyi Források és Szolgáltatások Igazgatósága

A gyermekterápiával kapcsolatos hozzávetőleges költségek

A terápia költsége a hely, a terápia típusától, a specializációjától, a terápiás hosszától, a biztosítási fedezettől, valamint a terapeuta képzésétől és hírnevétől függően változik.

A költségek azonban általában 65 és 200 dollár között mozognak. Egyes terapeuták ülésenként akár 250 dollárt számíthatnak fel. A biztosítási fedezettel rendelkező emberek arra számíthatnak, hogy a biztosítási összegek 10–50 USD -t tesznek ki.

A legjobb online terápiás lehetőségek a gyermekek számára

Az American Psychological Association szerint az online terápia megfizethető, kényelmes és hozzáférhető módszer lehet a terápia fogadására. Az alábbiakban bemutatunk néhány online lehetőséget, amelyek terápiát kínálnak a gyermekek és a tinédzserek számára.

Tudjon meg többet a teleTherapy -ról itt.

A Talkspace online támogatást nyújt a 13-17 éves tinédzserek számára. A tervetől függően a gyermek korlátlan szöveget, képet és audio üzeneteket küldhet, és akár élő videoalkatokat is folytathat terapeutájukkal.

A Talkspace terápia hetente 64–114 dollárba kerül.

Tudjon meg többet a

teencounseling egy olyan online platform, amely lehetővé teszi a 13–19 éves tinédzserek számára, hogy üzenetet, csevegést, hívást vagy videót tartson egy tanácsadóval. A szülők és a tinédzserek külön szobákkal rendelkeznek a tanácsadóval. A

tanácsadás a Teencounseling révén hetente 60–90 dollárba kerül.

Tudjon meg többet

amwell különféle telemedicina és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt 10 éves fiatal gyermekek számára az engedélyezett pszichológusok hatalmas hálózatán keresztül. A

munkamenet költségei 99 és 110 dollár között változhatnak, a terapeuta hitelesítő adataitól függően.

Tudjon meg többet

Synergy Etherapy

A szinergia -éterápia támogatást nyújt különféle feltételekhez és aggodalmakhoz, ideértve a traumát, a családi konfliktusokat, az anyagok visszaélését és a szorongást.

A költségek ülésenként 100 és 200 dollár között mozognak, a terapeutától és államától függően.

A szolgáltatás azonban csökkentett 50 dollárt kínál a klinikai felügyelők felügyelete alatt álló gyakornokokkal folytatott üléseknél. Csökkentési lehetőségekkel rendelkezik a pénzügyi korlátokkal rendelkező és a biztosítási fedezet nélküli emberek számára is.

Tudjon meg többet

Online-Therapy.com CBT szolgáltatásokat nyújt az egyének számára. A tipikus teleTherapy-tól eltérően az Online-terapy.com információkat, eszközöket, munkalapokat és egyéb funkciókat, például a naplózást és a jógát szolgáltatja az embereknek.

A korlátlan üzenetküldés mellett az egyének hetente egy 30 perces élő videót, hangot vagy csevegést folytathatnak a terapeutájukkal. A

A költségek az előfizetéstől függően heti 31,96 és 63,96 dollár között mozognak.

Tudjon meg többet

átgondolja a terápiámat

A terápiám átgondolja a családi/gyermekprogramot telefonon és videó munkameneteken keresztül. Az előfizetés legfeljebb négy számla számára fedezi a 24 órás terapeuta hozzáférését.

A terápiás családi/gyermekprogramok átgondolása havonta 159 dollárba kerül.

Tudjon meg többet

Gyakran feltett kérdések

Az alábbiakban bemutatjuk a gyermekek terápiájával kapcsolatos általános kérdéseket és válaszokat.

Fedezi -e a biztosítás az online terápiát?

Egyes online platformok biztosítják a biztosítást és az egészségügyi terveket. Mások bevételeket nyújthatnak a visszatérítésekhez. A megfizethető ápolási törvény mentálhigiénés fedezetet is nyújt.

Vajon részt vehetnek -e a szülők és a gondozók a kezelésben?

Igen. A terapeuták általában arra ösztönzik a szülőket és gondozókat, hogy aktívan vegyen részt a gyermek kezelésében és gyógyulásában. Ez azonban a gyermek kezelési programjától és kényelmi szintjétől is függhet a szülői bevonással.

regisztrálhat -e egy gyermek szülői beleegyezés nélkül?

Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy szülői hozzájárulás nélkül regisztráljanak az online terápiára. A legtöbb szolgáltató azonban szülő vagy gondozó beleegyezését igényli.

A munkamenet -információk megosztják vagy bizalmasak?

Az online terápiás szolgáltatók az egészségbiztosítás hordozhatóságát és az elszámoltathatóságnak megfelelő platformokat használják a titoktartás biztosítása érdekében.

A terapeuták olyan etikai kódexeket tartanak fenn, amelyek fenntartják a magánélet védelmét és a titoktartást, kivéve, ha a törvény megengedi, például a mentális egészségügyi vészhelyzetek esetén, ahol a gyermek veszélyt jelenthet magukra vagy másokra.

A terapeutáknak is be kell jelenteniük a bántalmazást és a szülői gondatlanságokat.

Összegzés

A legtöbb mentális egészségi állapotú gyermek és tinédzser nem kér segítséget, vagy nem kap a szükséges kezelést. Az online terápia hozzáférhető és olcsó módszer lehet a mentálhigiénés kezeléshez.

Rendelkezésre álló sokféle gyermekterápiával a szülőknek és a gondozóknak figyelembe kell venniük a gyermek és a szélesebb család egyedi igényeit, amikor a terapeuta vagy a terápiás platformot választják. A

orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

 • A gyermekek és serdülők mentális és agyi egészségének javítása. (n.d.).
error: Content is protected !!
Call Now Button
×