6 από τα καλύτερα online προγράμματα θεραπείας για παιδιά το 2022

 • 31 مارس، 2023
 • بواسطة : admin

6 από τα καλύτερα online προγράμματα θεραπείας για παιδιά το 2022

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Οι συνθήκες ψυχικής υγείας μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, συμπεριφέρονται και μαθαίνουν. Η θεραπεία μπορεί να τους βοηθήσει με διάφορα θέματα.

Αυτό το άρθρο καλύπτει ορισμένους διαφορετικούς τύπους τεχνικών παιδικής θεραπείας και παιδικής θεραπείας, πώς να γνωρίζετε εάν ένα παιδί χρειάζεται θεραπεία, πώς να εξηγήσει τη θεραπεία σε ένα παιδί, πώς να βρει έναν θεραπευτή παιδιού, κόστος παιδικής θεραπείας και επιλογές , κι αλλα.

Σημειώστε ότι ο συγγραφέας αυτού του άρθρου δεν έχει δοκιμάσει καμία από αυτές τις υπηρεσίες. Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ είναι καθαρά βασισμένες στην έρευνα.

Τύποι παιδικής θεραπείας

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), 1 στα 6 παιδιά ηλικίας 2-8 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διαγνωσμένη ψυχική, αναπτυξιακή ή συμπεριφορική διαταραχή.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εξηγεί ότι αν και το 10% των παιδιών και των εφήβων παγκοσμίως έχουν μια ψυχική κατάσταση, οι περισσότεροι δεν ζητούν βοήθεια ή λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παιδικής θεραπείας που βασίζονται σε θεωρίες που έχουν διαφορετικές υποθέσεις σχετικά με τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές, την ανάπτυξη και τη μάθηση. Τα παρακάτω τμήματα συζητούν μερικά από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ψυχοδυναμική θεραπεία

Η ψυχοδυναμική θεωρία υποδηλώνει ότι οι συμπεριφορές έχουν τις ρίζες τους σε ασυνείδητες σκέψεις.

Με αυτόν τον τύπο θεραπείας, ένας θεραπευτής διερευνά τη σχέση μεταξύ του ασυνείδητου και της συμπεριφοράς ενός ατόμου. Αυτό περιλαμβάνει τα επαναλαμβανόμενα πρότυπα σκέψης και συμπεριφοράς που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση καταστάσεων.

Ο στόχος της ψυχοδυναμικής θεραπείας είναι να ενθαρρύνει ένα άτομο να επεξεργαστεί και να αποκτήσει πληροφορίες για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του.

Θεραπεία συμπεριφοράς

Η θεωρία συμπεριφοράς υποδηλώνει ότι όλες οι συμπεριφορές μαθαίνονται και, ως εκ τούτου, τροποποιήσιμες. Προτείνει ότι όταν ανταμείβονται ανεπιθύμητες συμπεριφορές ή σκέψεις, ενισχύει τη συμπεριφορά.

Ένας θεραπευτής συμπεριφοράς ενθαρρύνει και ανταμείβει νέες συμπεριφορές, με στόχο τη μείωση των ανεπιθύμητων.

Γνωστική θεραπεία

Η γνωστική θεραπεία βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι καταστάσεις ή τα γεγονότα ενεργοποιούν την παραμορφωμένη σκέψη, με αποτέλεσμα δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές και αρνητικά συναισθήματα.

Ένας γνωστικός θεραπευτής στοχεύει να πάρει ένα άτομο να εξετάσει και να αντιμετωπίσει τις δυσπροσαρμοστικές σκέψεις και τις συμπεριφορές τους για να τους βοηθήσει να επιτύχουν το στόχο τους.

Ανθρωπιστική θεραπεία

Ανθρωπιστική θεραπεία ή θεραπεία με επίκεντρο τον άνθρωπο, θεωρεί ένα άτομο ως τον καλύτερο πόρο στην κατανόηση των ίδιων.

Με αυτήν την προσέγγιση, ένας θεραπευτής διαδραματίζει υποστηρικτικό ρόλο. Παρέχουν ένα συναισθηματικά και ψυχολογικά ασφαλές περιβάλλον και προσκαλούν ένα άτομο να επεξεργαστεί τις εμπειρίες του και να σκεφτεί πώς αυτά έχουν επηρεάσει την αυτοεκτίμηση τους.

Μάθετε περισσότερα για διαφορετικούς τύπους θεραπείας εδώ.

Διαφορετικές τεχνικές παιδικής θεραπείας

Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές θεραπείας για να αντιμετωπίσουν τα θέματα που αφορούν ειδικά τις ανάγκες κάθε παιδιού και εκείνες της οικογένειάς τους. Η τεχνική θεραπείας μπορεί να εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος, την ηλικία του παιδιού και άλλους παράγοντες.

Τα παρακάτω τμήματα εξετάζουν λεπτομερέστερα ορισμένες τεχνικές παιδικής θεραπείας.

θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα-παιδιού

Η θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα-παιδιού (PCIT) βοηθά τους γονείς να αλληλεπιδρούν με το παιδί και να διαχειρίζονται τις συμπεριφορές τους. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τον δεσμό γονέα-παιδιού. Με το PCIT, οι γονείς λαμβάνουν προπόνηση από έναν θεραπευτή μέσω ακουστικού.

Μια μετα-ανάλυση 2017 υποδηλώνει ότι το PCIT μειώνει σημαντικά το άγχος που σχετίζεται με τους γονείς και τα παιδιά, ανεξάρτητα από το μήκος, τη θέση και το ζήτημα της συνόδου.

Παιδική θεραπεία παιχνιδιού

Η θεραπεία παιχνιδιού με επίκεντρο το παιδικό (CCPT) είναι μια παρέμβαση που βασίζεται στο παιχνίδι. Χρησιμοποιεί το playroom ως ασφαλές χώρο για να βοηθήσει τα παιδιά να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους μέσω συμβόλων και να παίζουν. Η σχέση παροχής συμβουλών μπορεί να υποστηρίξει τη θεραπεία και τη θετική αλλαγή, να μειώσει τις αρνητικές συμπεριφορές και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία.

Η θεραπεία CCPT επιτρέπει στα παιδιά να διερευνούν θέματα χρησιμοποιώντας παιχνίδια και το περιβάλλον παιχνιδιού, επιτρέποντάς τους να οδηγήσουν τη δική τους θεραπεία.

Γνωστική συμπεριφορική θεραπεία

Στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT), οι θεραπευτές διδάσκουν στα παιδιά πώς οι σκέψεις προκαλούν συναισθήματα που επηρεάζουν τις συμπεριφορές. Βοηθούν τα παιδιά να εντοπίσουν παραμορφωμένα και επιβλαβή πρότυπα σκέψης και να τα αντικαταστήσουν με πιο κατάλληλα για να βελτιώσουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά τους.

Το CBT που επικεντρώνεται στο τραύμα είναι μια εξειδικευμένη μορφή CBT. Βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις τραυματικές εμπειρίες.

Μια κλινική δοκιμή 2020 διαπίστωσε ότι η CBT που επικεντρώνεται στο τραύμα μείωσε το μετατραυματικό στρες που προκαλείται από το θάνατο ενός γονέα. Ομοίως, μια δοκιμή 2021 διαπίστωσε ότι η CBT ήταν αποτελεσματική στη θεραπεία της παρατεταμένης θλίψης σε παιδιά και εφήβους.

Διαλεκτική θεραπεία συμπεριφοράς

Η διαλεκτική θεραπεία συμπεριφοράς (DBT) είναι μια μορφή θεραπείας συμπεριφοράς για περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, όπως έφηβοι με αυτοκτονικό ιδεασμό. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ατομικών και ομάδων συνεδριών με πρόσθετες κλήσεις προπόνησης για να διδάξει στους ανθρώπους τις στρατηγικές αντιμετώπισης και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και των ακραίων συναισθημάτων.

Το DBT διδάσκει διαπροσωπική αποτελεσματικότητα, ευαισθησία, δεξιότητες ανοχής δυσκολίας και συναισθηματικές δεξιότητες ρύθμισης.

Εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς

Η εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς είναι μια γνωστή πρώιμη μορφή θεραπείας για τα αυτιστικά παιδιά. Επικεντρώνεται στην ανταμείβοντας επιθυμητές συμπεριφορές για να αυξήσει τη συχνότητα τους και να ελαχιστοποιήσει τις λιγότερο αποδεκτές συμπεριφορές.

Διδάσκει συμπεριφορές σε ρυθμίσεις πραγματικής ζωής και διευθύνει τη μάθηση, την αυτοδιαχείριση και την επικοινωνία.

Play Therapy

Στη θεραπεία παιχνιδιού, ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί παιχνίδια, σχέδια, μπλοκ, μαριονέτες και τέχνη για να παρατηρήσει και να εντοπίσει θέματα ή μοτίβα και να αποκτήσει γνώση των ζητημάτων του παιδιού.

Μια συστηματική ανασκόπηση του 2020 υποδηλώνει ότι η θεραπεία του παιχνιδιού βελτιώνει τη συμπεριφορά και τη στάση και μειώνει τον μετεγχειρητικό πόνο στα παιδιά.

Ομαδική θεραπεία

Η ομαδική θεραπεία χρησιμοποιεί αλληλεπίδραση από ομοτίμους και δυναμική ομάδας για να βελτιώσει τις δεξιότητες και να στοχεύει συγκεκριμένες συμπεριφορές ανάλογα με τον τύπο της ομάδας. Ένας ή περισσότεροι θεραπευτές μπορεί να οδηγήσει μια συνεδρία ομαδικής θεραπείας.

Μια μελέτη του 2020 που περιελάμβανε 30 παιδιά διαζευγμένων γονέων διαπίστωσε ότι η ομαδική θεραπεία τους βοήθησε να βελτιώσουν τις στρατηγικές αυτοέλεγχου και την ανθεκτικότητα τους.

Οικογενειακή θεραπεία

Οικογενειακή θεραπεία στοχεύει στην κατανόηση των μοντέλων αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας της οικογένειας. Στόχος του είναι επίσης να παρέχει υποστήριξη και εκπαίδευση για να βοηθήσει την οικογένεια να λειτουργήσει πιο θετικά.

Πότε ένα παιδί χρειάζεται θεραπεία;

Παρόλο που περιστασιακές επιδρομές και εκρήξεις είναι φυσιολογικές για πολλά παιδιά, οι επίμονες ή ξαφνικές αλλαγές στη συμπεριφορά ενός παιδιού μπορεί να υποδηλώνουν την ανάγκη να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Ένα παιδί μπορεί να χρειαστεί θεραπεία εάν βιώσουν:

 • Επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις προκλητικής συμπεριφοράς
 • Προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς της ζωής, όπως η οικογένεια, οι σχέσεις , ή ακαδημαϊκοί
 • υπερβολική ανησυχία
 • Επίμονη θλίψη
 • χαμηλά επίπεδα ενέργειας
 • Στην όρεξη
 • Μια ξαφνική αλλαγή ή απώλεια ενδιαφέροντος για χόμπι ή συμφέροντα προηγουμένως αποτιμημένες
 • Σκέψεις για αυτοτραυματισμό
 • Κοινωνική απόσυρση
 • Το πρότυπο ύπνου αλλάζει
 • Η έλλειψη προσωπικής υγιεινής
 • Φυσικές καταγγελίες που δεν έχουν αιτία ή δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία

Σε νεαρά παιδιά , οι συμπεριφορές που υποδεικνύουν την ανάγκη να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να ανιχνευθούν. Ωστόσο, μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Συσχετισμός
 • Άγχος διαχωρισμού
 • Bedwetting
 • Υπερβολική φοβία
 • Η αναταραχή και η ευερεθιστότητα

εξηγώντας τη θεραπεία σε ένα παιδί

Ένας γονέας ή φροντιστής πρέπει να προσπαθήσει να εξηγήσει τη θεραπεία σε ένα παιδί με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι σε θέση να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και την ικανότητα κατανόησης.

Οι γονείς και οι φροντιστές μπορεί να επιθυμούν να περιγράψουν τους θεραπευτές ως “γιατρούς συναισθημάτων” σε μικρότερα παιδιά.

Εάν σκοπεύουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν επίσης να μοιραστούν ότι η θεραπεία μπορεί να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν, να παίξουν και να κατανοήσουν καλύτερα.

με μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους, οι γονείς και οι φροντιστές μπορούν να τους εμπλέξουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Οι αποφάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την επιλογή της κλινικής, του θεραπευτή και του χρονοδιαγράμματος.

Πώς να βρείτε έναν παιδικό θεραπευτή

Οι γονείς και οι φροντιστές μπορούν να ζητήσουν από τον παιδίατρο για μια παραπομπή. Εάν το παιδί είναι στο σχολείο, ένας σχολικός κοινωνικός λειτουργός ή σύμβουλος μπορεί επίσης να προσφέρει συστάσεις.

Οι γονείς και οι φροντιστές μπορούν επίσης να αναζητήσουν καταλόγους ιστότοπων που απαριθμούν τους ψυχολόγους από το κράτος και την ειδικότητα. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • American Psychological Association
 • Η Υπηρεσία Υγείας και Υπηρεσιών των ΗΠΑ

H2>

Το κόστος της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο θεραπείας, την εξειδίκευση, το μήκος της θεραπείας, την ασφαλιστική κάλυψη και την κατάρτιση και τη φήμη του θεραπευτή.

Ωστόσο, το κόστος συνήθως κυμαίνεται από $ 65 έως $ 200. Μερικοί θεραπευτές μπορούν να χρεώνουν έως και $ 250 ανά συνεδρία. Τα άτομα με ασφαλιστική κάλυψη μπορούν να αναμένουν ασφάλιση Copay που ανέρχονται σε $ 10 έως $ 50.

Οι καλύτερες online επιλογές θεραπείας για παιδιά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, η ηλεκτρονική θεραπεία μπορεί να είναι ένας προσιτός, βολικός και προσβάσιμος τρόπος για να λάβετε θεραπεία. Παρακάτω υπάρχουν μερικές ηλεκτρονικές επιλογές που προσφέρουν θεραπεία σε παιδιά και εφήβους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την τηλεοπτική θεραπεία εδώ.

Το Talkspace προσφέρει ηλεκτρονική υποστήριξη για εφήβους ηλικίας 13 έως 17 ετών. Ανάλογα με το σχέδιο, ένα παιδί μπορεί να στείλει απεριόριστα μηνύματα κειμένου, εικόνων και ήχου και ακόμη και σε ζωντανές συνεδρίες βίντεο με τον θεραπευτή του.

Η θεραπεία Talkspace κοστίζει $ 64 έως $ 114 την εβδομάδα.

Μάθετε περισσότερα

Το teencounseling είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους εφήβους ηλικίας 13-19 ετών για να μηνύματα, να συνομιλήσουν, να καλέσουν ή να έχουν βίντεο με σύμβουλο. Οι γονείς και οι έφηβοι διαθέτουν ξεχωριστά δωμάτια με τον σύμβουλο.

Η παροχή συμβουλών μέσω του teencounseling κοστίζει $ 60 έως $ 90 την εβδομάδα.

Μάθετε περισσότερα

Η Amwell παρέχει διάφορες υπηρεσίες τηλεϊατρικής και παροχής συμβουλών για παιδιά ηλικίας 10 ετών μέσω του τεράστιου δικτύου των αδειοδοτημένων ψυχολόγων.

Τα έξοδα περιόδου σύνδεσης μπορούν να κυμαίνονται από $ 99 έως $ 110, ανάλογα με τα διαπιστευτήρια του θεραπευτή.

Μάθετε περισσότερα

Η Synergy Etherapy

Η Synergy Etherapy προσφέρει υποστήριξη για διάφορες συνθήκες και ανησυχίες, όπως τραύμα, οικογενειακές συγκρούσεις, κατάχρηση ουσιών και άγχος.

Κόστος κυμαίνονται από $ 100 έως $ 200 ανά συνεδρία, ανάλογα με τον θεραπευτή και το κράτος τους.

Ωστόσο, η υπηρεσία προσφέρει μειωμένο ποσοστό 50 δολαρίων για συνεδρίες με ασκούμενους υπό την επίβλεψη κλινικών εποπτών. Έχει επίσης επιλογές μειωμένου επιτοκίου για άτομα με οικονομικούς περιορισμούς και άτομα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Μάθετε περισσότερα

online therapy.com Παρέχει υπηρεσίες CBT σε άτομα. Σε αντίθεση με την τυπική τηλεθεραπεία, το online-therapy.com παρέχει στους ανθρώπους πληροφορίες, εργαλεία, φύλλα εργασίας και άλλα χαρακτηριστικά, όπως το περιοδικό και τη γιόγκα.

Εκτός από τα απεριόριστα μηνύματα, τα άτομα μπορούν να έχουν ένα 30λεπτο ζωντανό βίντεο, φωνή ή συνομιλία με τον θεραπευτή τους κάθε εβδομάδα.

Τα έξοδα κυμαίνονται από $ 31,96 έως $ 63,96 την εβδομάδα, ανάλογα με τη συνδρομή.

Μάθετε περισσότερα

Επανεξετάστε τη θεραπεία μου

Επανεξέταση Η θεραπεία μου προσφέρει ένα πρόγραμμα οικογένειας/παιδιού μέσω τηλεφώνου και βίντεο. Η συνδρομή καλύπτει την πρόσβαση 24/7 θεραπευτή για έως και τέσσερις λογαριασμούς.

Επανεξετάστε τα προγράμματα της οικογένειας/παιδιών θεραπείας μου κοστίζουν $ 159 το μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις

Τα παρακάτω είναι κοινές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τη θεραπεία για τα παιδιά.

Η ασφάλιση καλύπτει την ηλεκτρονική θεραπεία;

Ορισμένες διαδικτυακές πλατφόρμες λαμβάνουν ασφάλιση και συνεργάζονται με σχέδια υγείας. Άλλοι μπορούν να παρέχουν αποδείξεις για επιστροφές. Ο νόμος για την προσιτή φροντίδα παρέχει επίσης κάλυψη ψυχικής υγείας.

Μπορούν οι γονείς και οι φροντιστές να συμμετέχουν στη θεραπεία;

Ναι. Οι θεραπευτές ενθαρρύνουν γενικά τους γονείς και τους φροντιστές να συμμετέχουν ενεργά και να υποστηρίζουν τη θεραπεία και την ανάκαμψη του παιδιού. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να εξαρτάται από το πρόγραμμα θεραπείας του παιδιού και το επίπεδο άνεσής τους με τη συμμετοχή των γονέων.

Μπορεί ένα παιδί να εγγραφεί χωρίς γονική συγκατάθεση;

επιτρέποντας στα παιδιά να εγγραφούν για online θεραπεία χωρίς γονική συναίνεση ποικίλλει ανά κράτος. Ωστόσο, οι περισσότεροι πάροχοι απαιτούν συγκατάθεση γονέα ή φροντιστή.

Οι πληροφορίες της περιόδου σύνδεσης μοιράζονται ή εμπιστευτικά;

Οι πάροχοι θεραπείας σε απευθείας σύνδεση χρησιμοποιούν πλατφόρμες για τη φορητότητα και τη λογοδοσία ασφάλισης υγείας για την εξασφάλιση εμπιστευτικότητας.

Οι θεραπευτές διατηρούν τους ηθικούς κώδικες που υποστηρίζουν την ιδιωτική ζωή και την εμπιστευτικότητα, εκτός από το πότε επιτρέπεται από το νόμο, όπως κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία, όπου ένα παιδί μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον εαυτό του ή τους άλλους.

Οι θεραπευτές πρέπει επίσης να αναφέρουν κατάχρηση και γονική παραμέληση.

Περίληψη

Τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι με συνθήκες ψυχικής υγείας δεν ζητούν βοήθεια ή λαμβάνουν την απαραίτητη θεραπεία. Η ηλεκτρονική θεραπεία μπορεί να είναι ένας προσβάσιμος και φθηνός τρόπος για να λάβετε θεραπεία ψυχικής υγείας.

Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους παιδικής θεραπείας που διατίθενται, οι γονείς και οι φροντιστές πρέπει να εξετάσουν τις μοναδικές ανάγκες του παιδιού και εκείνες της ευρύτερης οικογένειας όταν επιλέγουν έναν θεραπευτή ή μια πλατφόρμα θεραπείας.

Ιατρικές ειδήσεις Σήμερα έχει αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

 • Βελτίωση της ψυχικής και εγκεφαλικής υγείας των παιδιών και των εφήβων. (n.d.).
error: Content is protected !!
Call Now Button
×